Slinger bag: Nejlepší partner na tenis

 

Slinger bag: Nejlepší partner na tenis

3. 12. 2021 1118×
Rozhovory, Tipy na sportování

Tenis a raketové sporty obecně patří k těm vůbec nejoblíbenějším. Jména jako Ivan Lendl nebo Petra Kvitová jsou notoricky známá v Česku i ve světě. A na jejich úroveň se snaží každoročně dostat stovky nadějných hráčů. Pomáhají jim k tomu nejen trenéři, ale i skvělé vybavení. Proto jsme pro vás tentokrát připravili rozhovor s Petrou Jägerovou, jednatelkou firmy Raketsport.

Kdo je Petra Jägerová?

Petra pracuje již od roku 2003 ve firmě Raketsport, posledních šest let ji dokonce vede. Spolu se zbytkem týmu se snaží hráčům všech kategorií pomoci s výběrem toho nejlepšího vybavení pro raketové sporty. 

Patří mezi šťastlivce, kteří mají práci jako koníček, protože ji pohyb ve sportovním prostředí  baví. Když má volno, je nejraději s rodinou, na cestách nebo si čte. A jaké ji baví aktivity? Jóga, horská turistika a horské kolo. My jsme ji dnes vyzpovídali o firmě Raketsport a zejména o velmi zajímavé novince pro tenisty, kterou nyní nabízí.

Petra Jägerová
Petra Jägerová

Čemu všemu se v Raketsportu věnujete?

Naším cílem je jednoznačně stát se specialisty pro všechny druhy raketových sportů. Věříme, že každý hráč má specifické potřeby v závislosti na jeho věku a výkonnosti. Proto se snažíme poskytovat nejvhodnější a nejkvalitnější vybavení i servis pro maximalizaci jeho výkonu a požitku ze hry.

Na trhu jsme již od roku 1997 a do našeho hlavního portfolia patří závodní značky, například Tecnifibre nebo ProKennex ze světa tenisu a Victor ze světa Badmintonu. V posledních letech se věnujeme i různým tréninkovým pomůckám a doplňkům, které jsou dobře využitelné pro všechny naše hráče, trenéry, případně kluby.

Jaké vybavení je podle vás nejdůležitější na tenis? To, co na tenisových kurtech vidíme nejvýrazněji, je krásné, zářivě bílé oblečení. Předpokládám ale, že to není to první, do čeho mám investovat.

Máte pravdu. Osobně za nejdůležitější vybavení považuji obuv, tenisovou raketu a vhodný výplet. Určitě nedoporučuji vybírat v řetězcích. Hráči často sáhnou po zcela nevhodném vybavení, které se odrazí na výkonnosti, v horším případě i na zdraví. 

O vybavení je nejdůležitější se pobavit s trenérem, který by měl adekvátně posoudit schopnosti každého hráče a pomoci se správným výběrem.

Výbava na tenis
Nejdůležitější výbava na tenis není zářivě bílý komplet, ale kvalitní obuv, raketa a výplet.

Na vašem webu mě hodně zaujal Slinger bag. To asi nebude jen tak obyčejný batůžek, že?

Vůbec ne. Jedná se o skvělou tréninkovou pomůcku – velmi sofistikovaný nahrávací stroj a tenisový bag v jednom. Je to absolutní novinka na evropském trhu v letošním roce.

Firma Slinger roste velkým tempem po celém světě a my jsme velice rádi, že jsme získali zastoupení pro tento jedinečný produkt v České a Slovenské republice.

Jaké jsou podle vás největší benefity Slinger bagu?

Největší benefitem je, že můžete jít trénovat prakticky kdykoliv a nejste závislá na partnerovi. Slinger bag lze využít na jakémkoliv povrchu, nejen na kurtech, ale klidně i na hřišti, zahradě nebo na parkovišti. Je velmi lehký, skladný a snadno ovladatelný.

To zní skvěle! Zajímají mě ale čísla. Jak dlouho se mnou bude Slinger bag tenis hrát? Kolik pojme míčků a jakou rychlostí je na mě bude střílet?

Slinger bag na jedno nabití vydrží až pět hodin, vejde se do něj až 144 míčů a je schopen odpalovat je rychlostí 73 kilometrů za hodinu.

Co když si s sebou budu chtít Slinger bag vzít na kurt nebo na cesty? Vejde se mi do běžného auta a hlavně – unesu ho vůbec?

Slinger bag je ideální partner na cesty. Vejde se do něj kompletní tenisová výbava, jako je obuv, oblečení, láhev, rakety a doplňky. Dokonce nabije i mobilní telefon nebo chytré hodinky a díky speciálnímu držáku na telefon natočí vaše tréninky, abyste si mohli později svou hru pořádně rozebrat.

Není se čeho bát. Váží pouze 15 kilo, takže ho bez problému uzvednou i větší děti.

Slinger bag na tenis
Slinger bag se stane vaším nejoblíbenějším partnerem na tenis

Pro koho je Slinger bag vhodný?

Slinger bag je vhodný naprosto pro každého

  • Pro hráče, kteří nechtějí být závislí na partnerovi a chtějí trénovat kdykoliv
  • Pro juniorské hráče, kteří potřebují trénovat a pilovat jednotlivé údery
  • Pro hráče, kteří rádi testují a zkouší nové rakety
  • Pro trenéry, do dětských školiček a tak dále

Pro zajímavost, Slinger bag je oficiálním partnerem například Mouratoglou Tennis Academy. 

Zaujala mě zmínka o testování a zkoušení raket. Jak mi v tom pomůže Slinger bag?

Slinger bag zajišťuje konzistentní letovou dráhu každého míčku. Je proto snazší soustředit se na rozdíly jednotlivých raket a vhodný výběr té pravé.

Zmínila jste také juniorské hráče. Je možné, aby děti Slinger bag samy obsluhovaly?

Větší děti zvládnou Slinger bag bez problémů obsluhovat. Slinger bag využívá dvoufázové spuštění, přičemž to druhé aktivujete dálkovým ovládáním. Jeho využívání je tedy při dodržení klasických bezpečnostních zásad naprosto bezpečné i pro děti.

Dálkové ovládání Slinger bag
Slinger bag ovládáte na dálku a manipulaci zvládnou i malé děti

Je možné Slinger bag někde vyzkoušet?

Určitě. Na stránkách www.slinger.cz najdete mapu oficiálních testovacích center. Je také možné kontaktovat pro zapůjčení přímo nás v Raketsportu.

Chcete našim čtenářům vzkázat ještě něco?

Doporučuji si Slinger bag otestovat a věřím, že stejně jako pro nás to bude láska na první pohled.

Chcete o Slinger bagu vědět více? Pusťte si video

Chcete začít s tenisem?

Chcete také začít hrát tenis nebo jen hledáte nového trenéra? Na refcoach nabízíme široký výběr trenérů tenisu v různých městech. Najdete u nich samozřejmě i hodnocení ostatních sportovců, abyste si vybrali co nejlépe. A až budete potřebovat nové vybavení, víte, kam se obrátit.

Chcete začít sportovat? Najděte trenéra a dejte stop výmluvám.

Najít trenéra
Odebírejte náš newsletter!

Zadejte vaší e-mailovou adresu a my vás budeme průběžně informovat o novinkách ze světa refcoach.