7 TOP: Nejlepší cvičební programy na doma

 

7 TOP: Nejlepší cvičební programy na doma

18. 10. 2022 1301×
Tipy na sportování

Cvičební programy na doma vám dávají kompletní časovou flexibilitu, ale zároveň kvalitně sestavené tréninky. Nemusíte přemýšlet, jaké cviky zařadit, kolik opakování a sérií zvládnout nebo kdy cvičit. Dobře nastavený cvičební program vše vyřeší za vás. Jaké jsou ty nejlepší?

Cvičební programy a videa: K čemu jsou dobré?

Výhody cvičení s osobním trenérem jsou jasné: získáte pevné vedení, motivaci a cviky provádíte správně. Na druhou stranu je cvičení doma méně finančně náročné, časově flexibilní a přizpůsobíte si tempo i náročnost

Minulý týden jsme připravili tipy na cviky na doma s vahou vlastního těla. Můžete si z nich sestavit workout, nastavit si délku i počet opakování a ke cvičení nic moc nepotřebujete. Na druhou stranu, když si vezmete na pomoc cvičební programy s videem, získáte:

  • Motivaci fitness lektora, který vede lekci
  • Nejste v tom sami – cvičí s vámi přinejmenším lektor
  • Lektor ve videu určí počet opakování, tempo i pořadí cviků
  • Každá lekce zpravidla obsahuje i zahřátí a konečné protažení
  • S programem dostanete i rozvrh kdy a jaké video cvičit – nic nezanedbáte 

Nejlepší cvičební programy: Cvičení na doma podle videa

Výhody cvičení podle videa jsou jasné, jaké cvičební programy jsou ale nejlepší? Na internetu jich najdete mnoho, nás ale nejvíc baví těchto sedm.  

1. Cvičební programy FITFAB Strong

Cvičební programy FITFAB Strong mají všechno: spoustu energie, skvělou hudbu, různé náročnosti lekcí i rozvrh, podle kterého můžete (ale nemusíte) cvičit. Navíc jsou zdarma a v češtině. Celý projekt vznikl díky Andy Pavelcové, která má se svou partou na svědomí již osm fitness programů. 

Více si můžete přečíst v rozhovoru s FITFAB partou, který jsme zveřejnili na začátku roku.

FITFAB Power cvičební program
S FITFAB partou se rozhodně nebudete nudit

2. Alo Moves

Jestli vám nedělá problémy angličtina, skvělou volbou je také Alo Moves. V nabídce jsou lekce jógy, pilates, meditace, ale i fitness – vybere si proto každý. 

Lekce jsou sestavené do programů trvajících jeden i více týdnů a zacvičit si je můžete i jednotlivě. Velkou výhodou je možnost stažení videí, nemusíte tak například na dovolené řešit WiFi. Alo Moves nabízí 7 dní zdarma, poté je ale program placený.

3. refcoach videa od našich trenérů

Jestli nechcete hned celý cvičební program, můžete se podívat do sekce videa na refcoach. Najdete v nich výběr videí od trenérů, se kterými si poté můžete domluvit i online nebo offline lekci přímo pro vás.

Švihadlo
Co vás čeká od našich trénérů? Třeba workout se švihadlem

4. Insanity

Chcete si dát pořádně do těla a zlepšit svou kondici? Kultovní Insanity a trenér Shaun T. vám zajistí zábavu na následující dva měsíce. Musíme vás ale upozornit, tento program je skutečnou výzvou a je potřeba připravit se na náročné workouty 6x týdně. Celý program je také v angličtině.

5. Yoga With Adriene

Hardcore workouty nejsou váš šálek kávy? Pak vyzkoušejte raději jógu s Adriene a její YouTube kanál Yoga With Adriene. Na výběr máte z desítek různých videí od jednodušších po náročnější lekce.  Adriene navíc každý měsíc sestavuje rozvrh, podle kterého můžete cvičit s tisíci lidmi z celého světa a na začátku roku zpravidla vychází program s úplně novými videy.

jóga cvičební program online

6. Pamela Reiff

Tahle kráska vypadá neškodně, u jejích videí se ale pořádně zapotíte. Kanál na YouTube je sice v angličtině, Pamela ale ve videích vůbec nemluví, pouze se usmívá a ukazuje cviky. K videím nedostanete žádný rozvrh, cvičit můžete jednoduše to, na co máte náladu (nebo sílu).

7. Blogilates

Jestli chcete zkusit pilates doma, určitě si nenechte ujít Blogilates s Cassie. Na YouTube kanále najdete videa různých obtížností a délek a vše je podrobně vysvětleno (v angličtině). Není divu, že jde o jeden z nejoblíbenějších fitness kanálů vůbec.

A jestli vám doma chybí motivace, bojíte se, že cviky neprovádíte správně nebo jen chcete zkusit něco jiného, vždy můžete oslovit jednoho z trenérů na refcoachi. Najdete u nás desítky různých sportů a trenéry po celé republice.

Chcete začít sportovat? Najděte trenéra a dejte stop výmluvám.

Najít trenéra
Odebírejte náš newsletter!

Zadejte vaší e-mailovou adresu a my vás budeme průběžně informovat o novinkách ze světa refcoach.