Movement Education: Komplexní pohyb zábavnou formou

 

Movement Education: Komplexní pohyb zábavnou formou

22. 2. 2022 1216×
Rozhovory, Tipy na sportování

Hledáte komplexní pohyb, u kterého protáhnete a posílíte celé tělo a zároveň vás bude bavit? V Movement Education najdete širokou škálu pohybových i silových aktivit. Na své si přijde každý, kdo touží po zábavném pohybu. Přečtěte si náš rozhovor s Janem Caskou a Petrem Kolevem, zakladateli projektu.

Co je Movement Education?

Movement Education je brněnský projekt, který založil Jan Caska a Petr Kolev. Začínali jako sportovci a trenéři v Sokole Brno I a chtěli své zkušenosti předávat veřejnosti.

Spojili se proto s oddílem sportovní gymnastiky a vytvořili jedinečný projekt, který spojuje trenéry se stejnou myšlenkou: rozšířit gymnastiku a její pohybový základ mezi širokou veřejnost. V Sokole působí od roku 2015 a od té doby za sebou mají desetitisíce tréninků a spoustu spokojených klientů.

Movement Education
Parta z Movement Education se o vás postará

Začneme tím nejdůležitějším: Co vlastně děláte? Koukala jsem na vaši nabídku a je toho opravdu dost!

Ano, naše nabídka je celkem pestrá. Nabízíme osobní a skupinové tréninky, workshopy, kurzy, ale například i online-live tréninky a mnoho dalšího a to nejen pro dospělé ale také pro děti.

Zaměřením se věnujeme hlavně tzv. kondiční gymnastice, což je obecně řečeno gymnastika pro širokou veřejnost. Byli jsme první v České republice kdo vymyslel a zavedl tento pojem a systém tréninků. 

Dále se věnujeme i silovým tréninkům s vlastní vahou, pohybovým či kompenzačním tréninkům, přípravám studentů na zápočty nebo přijímací zkoušky a mnoho dalšího. V podstatě nabízíme všechny možné formy pohybových a silových aktivit kromě klasického cvičení na strojích ve fitcentru. Rozhodně je lepší podívat se na naše stránky, kde máte vše přehledně rozepsané.

V čem jsou tréninky Movement Education specifické?

Naše tréninky jsou specifické hlavně kvalitou, která je naší prioritou, a také přístupem ke klientovi. Stojíme si za tím, že jsme jednička v našem oboru v ČR. Snažíme se nastavit trénink maximálně podle klienta a to aby byl trénink nejen efektivní ale zároveň i zábavný. 

Jsme hrdí na to že se na našem tréninku cítí klient spokojen, a to po všech stránkách, nejen výkonnostně, ale i sociálně. Tím, že naše tréninky nastavujeme individuálně jsou vhodné jak pro začátečníka tak pro pokročilé. Klient nám pouze napíše svůj obecný záměr a o zbytek se už postaráme my.

Trénink Movement Education

Hodně mě zaujal ninja trénink. Co mě na něm čeká?

Ninja trénink je takovou kombinací gymnastiky, parkouru a lezení. Podstata těchto tréninků je překonávání různých překážek a to hlavně hravou formou. Tento způsob tréninků je velice zábavný a je na něm dobré, že obtížnosti si můžete nastavit opět individuálně od začátečníka až po experty. 

Jinými slovy jsme schopni postavit dráhu, kterou lehce překoná téměř každý, ale můžeme i udělat takovou, kterou zvládne pár lidí na světě. Výhodou těchto drah je téměř nekonečná variabilita. Tréninky jsou velice oblíbené u dětí, ale pomalu si nachází své místo i u dospělých. 

Jak vás napadlo vytvořit u nás vytvořit tělocvičnu pro ninji? 

K vytvoření tělocvičny jsme se nechali inspirovat hlavně v Japonsku, kde byla první soutěž tohoto typu SASUKE, později z ní vznikl již více známý ANW: American Ninja Warrior a NNL: National Ninja League. 

Říkali jsme si, že by bylo super vytvořit unikátní tělocvičnu, kde se děti mohou zabavit a zároveň rozvíjet svoje schopnosti přirozenou a hravou formou. Pozitivní feedback a radost ze strany dětí je obrovská a to nás velice motivuje!

Můžu na ninja trénink od Movement Education dorazit bez předchozích zkušeností?

Jako všechny naše tréninky, i ninja trénink jsme schopni nastavit individuálně. Nezáleží vůbec na tom jestli jste začátečník nebo pokročilý. Proto nepotřebujete ani žádné předchozí zkušenosti s cvičením, i když je to samozřejmě výhodou. 

Skupinový trénink
Skupinový trénink

Pro koho je ninja trénink vhodný? Co přinese za benefity?

Ninja trénink je vhodný naprosto pro každého! Jedná se o přirozenou a zábavnou formu cvičení, komplexní rozvoj člověka, a to nejen po fyzické, ale i po mentální stránce. Tento trénink vás naučí koordinaci, síle, ale hlavně jak celkově zacházet se svou energii v pohybu.

Doporučil byste jej s něčím kombinovat? Třeba s posilováním doma nebo s tréninkem v posilovně?

Ninja trénink sám o sobě je velice pestrý. Kombinování s jinou formou cvičení je samozřejmě výhodou. Obecně to vnímáme tak, že čím je člověk komplexnější tím lépe.

Také mě zaujala kalistenika. Co si pod tím mám představit?

Kalistenika je v podstatě jakákoliv forma posilování s vahou vlastního těla. Zařadit sem můžeme například odvětví street workoutu, ale i cvičení na hrazdě, kruzích nebo bradlech v gymnastice. 

Výhodou této formy cvičení je, že nepotřebujete žádné vybavení, pouze vlastní tělo. Nejvíce známé cviky jsou například kliky, shyby a dřepy.

Můžu cviky, které se na tréninku naučím využít třeba při street workoutu? 

Rozhodně ano, kalistenika a street workout jsou vzájemně propojeny. Ve své podstatě se moc neliší.

Chcete za Movement Education našim čtenářům ještě něco vzkázat?

Rozhodně bychom všechny čtenáře pozvali na naše tréninky a nebo kurzy. Rádi vám ukážeme, že cvičení může být nejen efektivní, ale také zábavné. Těšíme se na vás!

Na videu se můžete podívat, jak takový trénink s Movement Education vypadá.

Zaujala vás představa pohybu zábavnou a komplexní formou? Chcete se stát ninjou nebo se naučit cvičit s vahou vlastního těla? Kontaktujte tým z trenérské akademie Movement Education a domluvte si svou první lekci.

Chcete začít sportovat? Najděte trenéra a dejte stop výmluvám.

Najít trenéra
Odebírejte náš newsletter!

Zadejte vaší e-mailovou adresu a my vás budeme průběžně informovat o novinkách ze světa refcoach.