5 důvodů, proč skákat přes korálkové švihadlo + 15 % sleva

 

5 důvodů, proč skákat přes korálkové švihadlo + 15 % sleva

23. 5. 2022 4401×
Co potřebuji ke sportování, Tipy na sportování

Korálkové švihadlo je skvělá vychytávka, která ještě zlepší pocit ze skákání. V dnešním článku vám představíme jeho vlastnosti, přednosti a také jsme spolu s kluky ze Švihej připravili překvapení a 15% slevu na švihadlo pro naše fanoušky! 

Výběr vhodného švihadla

Když se rozhodnete začít skákat přes švihadlo, vlastně k tomu moc nepotřebujete. Stačí vám švihadlo, pevná obuv, dostatek prostoru a nadšení. Předem vás ale upozorňujeme, že je extrémně jednoduché se do švihání zamilovat. 

Časem tak budete chtít, jako v každém sportu, vylepšovat výbavu, učit se nové triky a rozvíjet se. Se zlepšením techniky i učením nových dovedností vám může pomoci trenér skákání přes švihadlo (ano, i skákání je jeden ze sportů v nabídce refcoach). Co se výbavy týče, zaměříte se pravděpodobně na švihadlo.

Při nákupu nového švihadla se můžete rozhodovat mezi:

  • Švihadlem s PVC lankem
  • Zátěžovým švihadlem
  • Korálkovým švihadlem
Skákání přes švihadlo
Skákání přes švihadlo je skvělý workout samo o sobě, ale můžete jím také ozvláštnit trénink dalších sportů – pomocí různých švihadel pak přizpůsobíte jeho intenzitu

PVC, zátěžové a korálkové švihadlo

PVC lanko je rychlejší a hodí se tak zejména na kardio cvičení,, dvoj- či trojšvihy a podobně. Je vhodné pro začátečníky i pokročilé a ideální na výkonnostní skákání. 

Existuje také v těžší verzi, jde o tzv. zátěžové švihadlo. Právě kvůli jeho váze přes něj nezvládnete skákat tak dlouho a nehodí se na triky, na druhou stranu více zapojíte svaly horní poloviny těla

Korálkové švihadlo je nejuniverzálnější typ švihadla, který využijete vždy a všude. Je vhodné pro děti a začátečníky, dobře se na něm učí technika a pro pokročilé skokany jsou korálky ideální parťák na experimenty a zábavu. Navíc zvládá i nepříznivé podmínky jako je beton a zima.

Tip: Přečtěte si náš rozhovor s kluky ze Švihej o skákání přes švihadlo. Zjistíte jak začít, kdy a proč oslovit trenéra nebo co ke skákání potřebujete.

Korálkové švihadlo

5 benefitů korálkového švihadla

Korálková švihadla nás baví a proto chceme jejich benefity rozebrat podrobně. Na dalších řádcích tak najdete 5 důvodů, proč vyzkoušet korálkové švihadlo. A možná ho už nikdy nepustíte z ruky. 

1. Vysoká odolnost

S klasickým PVC lankem nedoporučujeme skákat na asfaltovém či betonovém povrchu. I tomu nejlepšímu lanku odíráním o tvrdý povrch zkracujete životnost a hodí se tak spíše na parkety či lino v interiéru a další šetrné povrchy.

Korálkové švihadlo má mnohem vyšší odolnost a zaskáčete si s ním kdykoliv a kdekoliv. Skákání na tvrdém povrchu samozřejmě není ideální ani pro vaše klouby, občas ale není jiná možnost.

2. Skákání v každém ročním období

Další výhodou (a potvrzením univerzálnosti korálkového lanka) je možnost skákání v každém ročním období. V létě můžete sáhnout po čemkoliv, v zimě venku ale PVC lanko ztvrdne. Po korálkovém švihadle můžete sáhnout i při -10 °C a skákání bude pořád parádní. Dávejte ale pozor na námrazu, ať si neublížíte.

3. Lepší kontrola při švihání

Korálkové švihadlo vám při švihání dává vizuální i zvukovou zpětnou vazbu. Korálky při každém skoku cinknou o zem a výrazné barvy lépe vidíte. Kromě toho švihadlo kopíruje každý pohyb vašich rukou a nutí vás dávat si pozor na chyby.

Právě díky tomu je skvělé na učení techniky pro začátečníky, ale také na trénování nových triků zkušených skokanů. Nejeden pokročilý švihák na korálkové švihadlo nedá dopustit.

korálkové švihadlo
Se skákáním začínáte nebo se učíte nové triky? Korálkové švihadlo je ideální volba

4. Nastavitelná délka přesně na cm

U korálkového švihadla si podle přiloženého návodu snadno nastavíte délku přesně na centimetry. Bude vám tak sedět ať už jste začátečník, pokročilý, vysoký či drobný skokan či skokanka nebo dokonce malé dítě.

5. Drží tvar při skákání

Korálkové švihadlo skvěle drží tvar při skákání. Je proto ideální na provádění některých triků. Možná ne těch nejrychlejších (jak jsme zmínili, PVC lanko je trochu rychlejší), ale u triků, které vyžadují perfektní tvar jej oceníte.

A benefit navíc: korálkové švihadlo skvěle vypadá!

Nejlepší korálkové švihadlo od Švihej

Chcete švihadlo, které je vyrobené v České republice, má perfektně padnoucí rukojeti a navíc skvěle vypadá? V tom případě můžeme doporučit jediné a to korálkové švihadlo, které vyvinuli kluci ze Švihej! Dáme za něj ruku do ohně. 

Kromě klasických benefitů korálkového švihadla, které jsme popsali výše má korálkové švihadlo od Švihej navíc rukojeti promyšlené do posledního detailu.

  • Mají vysokou odolnost a jen tak je nezničíte
  • Nekloužou z ruky díky drsnějšímu povrchu a drážkám
  • Jsou bezpečné díky zdravotně nezávadnému materiálu

Švihej & refcoach

A nyní je na čase odhalit naše překvapení. Ve spolupráci s kluky ze Švihej jsme pro vás připravili krásné modro-bílé refcoach švihadlo! Zakoupíte jej přímo na Šviháckém e-shopu a pro fanoušky refcoach je navíc se slevou.

Při nákupu stačí zadat náš kód REFCOACH15 a získáte slevu 15 % (kód je možné využít pouze na refcoach modro-bílou barevnou kombinaci). Rozhodli jsme se zvýhodnění nepodmiňovat přihlašováním k newsletteru, sledováním našich sociálních sítí ani ničím jiným. 

Pokud nás ale chcete podpořit, na našem Instagramu i Facebooku najdete zajímavý obsah a tipy ze světa sportu a trénování a newslettery posíláme jen jednou za čas.

Až švihadlo vyzkoušíte, nezapomeňte se natočit či vyfotit a označit nás i Švihej na Instagramu. 

Chcete začít sportovat? Najděte trenéra a dejte stop výmluvám.

Najít trenéra
Odebírejte náš newsletter!

Zadejte vaší e-mailovou adresu a my vás budeme průběžně informovat o novinkách ze světa refcoach.