Top 7: Nejlepší letní sporty, které musíte vyzkoušet

 

Top 7: Nejlepší letní sporty, které musíte vyzkoušet

30. 6. 2022 2924×
Sport pro děti, Tipy na sportování

Letní sporty jsou ideální způsob, jak zůstat v kondici a užívat si teplo a čerstvý vzduch. Hledáte inspiraci, co letos vyzkoušet? Ani jeden z těchto sedmi sportů vás jistě nezklame.    

Nejlepší letní sporty: Na hubnutí, posilování i pro zábavu

Co je na letních sportech nejlepší? Děláte něco pro své tělo a zároveň si užíváte teplo, sluníčko a čerstvý vzduch. Přes léto také probíhá řada kurzů, školení a náborů, na kterých si sport můžete vyzkoušet a zjistit, jestli vás baví.

1. Fotbal

Fotbal patří dlouhodobě k nejoblíbenějším sportům – nejen přes léto. V létě jsou ale ideální podmínky jít si zahrát jen tak s kamarády. Za hodinu hry navíc spálíte přes 500 kalorií. Jestli se chcete do hry ponořit naplno, vyrazte na nábor nebo oslovte fotbalového trenéra.

Fotbal patří bez debat mezi nejoblíbenější (nejen) letní sporty

2. Cyklistika

Chcete parádně posílit nohy a hýždě a navíc si užít krásné výhledy? Cyklistika je pro vás ideální sport. Je jen na vás, jestli se vydáte na silnici, do hor nebo si užijete cyklovýlet třeba v Jižních Čechách.

3. Běh

Chcete si zasportovat bez toho, abyste museli shánět parťáky nebo nakupovat speciální vybavení? Jděte si zaběhat! Pro běžecké začátky nepotřebujete nic jiného než sportovní oblečení, vhodnou obuv a odhodlání. Když se budete chtít zlepšovat, hodí se oslovit trenéra běhu

4. Plážový volejbal

Při každé hře volejbalu zapojíte celé tělo a bez problému spálíte kalorie z hranolek na pláži. Když budete hrát v plavkách, díky pohybu si navíc rovnoměrně opálíte celé tělo. 

5. Venkovní posilovna

Chcete přes léto udržet kondici, ale nechce se vám do uzavřené posilovny? Užijte si workout na venkovním hřišti. Cvičení na workoutové konstrukci je navíc super způsob, jak narušit rutinu a stereotyp.

Workoutové hřiště
Chcete si užít pořádný workout, ale být zároveň na čerstvém vzduchu? Venkovní posilovna je ideální volba

6. Vodní sporty

Když už je na vás příliš velké teplo, je na čase vyzkoušet letní sporty ve vodě. Může to být plavání, paddle board, surfing, ale také SUP jóga nebo jízda na kánoi. 

7. In-line brusle

Kolečkové brusle jsou ideální letní sport, který můžete provozovat sami, s partnerem nebo kamarády. Pokud máte kancelář se sprchou poblíž cyklostezky, pravidelnou dávku pohybu si můžete dopřát hned po ránu cestou do práce. 

V pohybu se přes léto můžete udržet i turistikou, procházkami nebo běžným tréninkem. Teplé letní měsíce jsou ale ideální čas vyzkoušet něco nového a nezapomeňte, že se začátky vám vždy pomůže vhodný trenér.

Hledáte perfektního trenéra pro vaše dítě? Vyberte si na refcoach!

Najít trenéra
Odebírejte náš newsletter!

Zadejte vaší e-mailovou adresu a my vás budeme průběžně informovat o novinkách ze světa refcoach.